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Falar del concello de Boal e falar de bua cocía, no solo porque a sua xente sexa muy aficionada a sentarse en torno a ua búa mesa pa cualquer celebración sino tamén porque as cocineiras, casi todas muyeres, heredaron das suas madres y antias das suas bolas el gusto por a cocía con pouco llume, primeiro en llareira y máis tarde en cocía económica, convertíndose en depositarias de recetas culinarias feitas con sencillez pero cua miyor materia prima.

E ua gastronomía rica y mui variada que se basa sobre manera nos productos del horto, de cosecha propia, y tamén nas carnes de cocho, de xata ou de pito.

Na Cantina de Castrillón, sempre por encargo, poderá degustar todos os pratos típicos da zona, preparados con muito agayo y entre os que destacan:

  • caldo de rabizas,cimóis ou berzas (dependendo da temporada), con patacas, chichos y un bon compango (morcilla, chorizo, toucín y llacón).

  • garbanzos con carne

  • sopa da casa

  • carne guisada con patacas

  • arroz con pito de caleya ou paella

  • patacas guisadas con costellas

  • cachelos con llacón

El oferta complétase con muitos dulces:

  • venera

  • papas de arroz

  • fillolos

  • rabadas

  • rosquillas

Ta bén acabar a xanta con un bon café de manga y una copía de licor de herbas ou de mel de Boal.

 Chame al Bar Castrillón pa encargar a comida.

Teléfono 985 97 99 85

¡Anímese, el sou paladar vei a agradecerllo!

 

A Cantina de Castrillón e bar y tenda al mismo tempo, e un establecimiento típico dos pueblos del occidente d´Asturias que mantén a esencias das tiendas de antias; é el único que hay nel pueblo y tá na misma carretera general. Nun solo corpo ta el bar, a sala pa comer y a tienda na que se pode comprar casi de todo, dende uas galochas hasta ua caxa de xabón ou bus embutidos.E tamén el centro de reunión dos vecíos , unde xogan as cargas y unde s´ enteran si houbo algo de novo.

Na Cantina tamén poderá comprar mel de gancella de muito búa calidá y de elaboración propia. A tradición abelleira tá muy enreizada na familia que lo atende y remóntase a muitos anos p´atrás. Xa en 1940, José Freije Pérez, abelleiro y padre da productora actual, introduzíu nel pueblo a primeira colmía moderna que tía muitas ventaxas en comparanza cos antiguos trobos y que miyoróu muito a producción.

Como e ben sabido, el mel foi a lo llargo dos anos un elemento indispensable y complementario na economía da comarca y el producto típico del concello, hast´al punto de que Boal convertiuse en un dos principales productores de mel de España. Hoy en día conta con más de 400 colmías y a producción anual achégase a os 40.000 kilos.

En  Boal  celébrase  todos os  anos  el  certamen  Feria del Mel  pa  presentar  un feixe  d' actividades relacionadas con os abelleiros, a artesanía y el agroalimentación, alcanzando nel ano 2017 a XXI edición.

 

 ¡Veña a Castrillón!

E un pueblo pequeno pero nun e un pueblo morto, conta cus vecíos ven agayosos, falangueiros y acoyedores.

Búa xente, búas vistas y búa comida.

 

¡Mialma, nun se pode pedir máis!

 

 

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